Určite ste to zažili už mnoho krát aj vy. Chvíľa, kedy dostanete chuť na niečo skutočne dobré, ale zároveň rýchle na prípravu. Mame pre vás jednoduchý a rýchly tip pre tieto momenty. Hrianky s mozzarellou a dusenými paradajkami s bylinkami. Pochúťka pod zub, ktorú mate pripravenú rýchlo a okúzli vaše chuťove bunky. Čím? Vďaka spojeniu len pár ingrediencii vytvoríte naozaj neodolateľnú chuť.

 

Tie najjednoduchšie recepty často krát bývajú tie najlepšie.  Pri tejto šťavnatej chuťovke to jednoznačne platí. Stačí vám skutočne len pár surovín. Chlebík, klasické alebo cherry paradajky, čerstvé alebo sušené bylinky, olej, farebné korenie, soľ a hlavne cesnak. Ten podčiarkne a zdokonalí všetky výsledné chute.  Za týmito hriankami sa len tak zapráši.

 

Hrianky s mozzarellou a dusenými paradajkami - budeme potrebovať:

 

Postup prípravy:

postup prípravy v jednotlivých krokoch

  • Ako prvé umyjeme paradajky a následne ich nakrájame na menšie kúsky.
  • Následne do menšieho hrnca pridáme olej a necháme ho rozohriať.
  • Do rozohriatého oleja pridáme čerstvé alebo sušené bylinky a drvené chilli.
  • Zmes premiešame a následne pridáme aj paradajky, ktoré na strednom plameni za občasného miešania dusíme, kým sa odparí väčšina vody, ktoré paradajky pustia.
  • Na záver pridáme prelisovaný cesnak, paradajkovú zmes premiešame a odstavíme.
  • Mozzarellu nakrájame na tenké plátky.
  • V hriankovači pripravíme zlatisté hrianky z chlebíka.
  • Ešte horúce hrianky môžete potrieť čerstvým strúčikom cesnaku.
  • Následne na hrianky poukladáme nakrájanú mozzarellu a potom na ňu dusené paradajky s bylinkami a cesnakom.
  • Teraz už len stačí zahryznúť a vychutnať si tu famóznu chuť, ktorá sa vám zapíše do chuťových buniek.

 

Dobrú chuť.

Hrianky s mozzarellou a dusenými paradajkami na vzorovanom tanieri

 

TIP1: Ak chcete ešte túto pochúťku posunúť na ďalšiu úroveň, môžete takto pripravené hrianky na chvíľu zapiecť v rozohriatej rúre, aby sa jemne roztopil syr.

 

TIP2: Pripravte si túto rýchlu chuťovku s hriankami z domáceho chlebíka. Najideálnejšia voľba, ktorá jednoznačne unikátne doplní všetky výsledné chute, bude kváskový chlieb so sušenými paradajkami. Recept nájdete TU.

 

Obr. vlastný archív